Gillar du lamm så får du gärna kolla in detta fina recept på lammstek med örter och vitlök också!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammracks är lätta att steka, lätta att skära upp, saftiga och goda. Här är ett recept med rostade rotfrukter som är en favorit för många och ett nyttigt och gott tillbehör. Olivsmör till köttet blir pricken över i.
Lammracks: Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Gnid in köttet med vitlök, rosmarin, salt och peppar.
Lägg över köttet i en liten långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet, men se till att den inte nuddar benen.
Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 60 grader, då är köttet rosa.
Slå in köttet i aluminiumfolie och låt det vila 10–15 minuter. Då stiger temperaturen ytterligare och köttet ”sätter sig” så att all köttsaft inte rinner ut när man skär i det.
servering.
Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rotfrukterna rena, skala rotselleri och kålrot. Skär dem i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, rosmarin och salt.
Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Rör någon gång under tiden.
Olivsmör: Rör smöret mjukt och blanda med resten av ingredienserna. Lägg upp i en skål eller rulla ihop till en rulle i smörpapper. Förvara smöret i kylen.
Gillar du lamm så får du gärna kolla in detta fina recept på lammstek med örter och vitlök också!
Recept från Mitt kök