Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammracks med rödlöksmarmelad

Rosastekta lammracks och en mild lökmarmelad serveras med ett grovt stomp av potatis och rotfrukter.

Lammracks med rödlöksmarmelad
Lammracks med rödlöksmarmelad
Lammracks med rödlöksmarmelad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kglammracks- cirka
  • smör
  • 1 mskrosmarin
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Rödlöksmarmelad

  • 2 storarödlökar- skivade
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 5 mskråsocker
  • 2 mskljusa sultanrussin
  • flingsalt

Gör så här

  1. Köttet: Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i smör. Gnid in med rosmarin, salt och peppar. Stick in en termometer i den tjockaste delen, den ska inte nudda benen.

  2. Stek i mitten av ugnen tills köttet är 57 grader, för rosa kött.

  3. Vira in köttet i aluminiumfolie. Låt vila cirka 10 minuter. Skär upp mellan benen vid servering.

  4. Marmeladen: Stek löken sakta i olivolja, cirka 8 minuter. Tillsätt vatten, vinäger, socker och russin. Koka sakta utan lock tills vätskan kokat in, cirka 20 minuter. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök