Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammracks med pistaschcrust

Recept på lammracks med pistaschcrust. Låt köttet ligga framme ca 1 timme innan det ska tillagas så att det hinner bli rumstempererat. Använd en termometer så att köttet blir perfekt rosa.

Lammracks med pistaschcrustLammracks med pistaschcrustLammracks med pistaschcrust
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 kglammrack
  • 1citron
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gpistaschnötter- utan skal
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlbrödsmulor
  • 1 dlparmesan- riven
  • 0,5 tsksalt- + 2 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald, + 2 krm
  • 25 gsmör
  • 3 mskolivolja
  • 0,75 dldijonsenap

Tillbehör

  • blomkålspuré
  • grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Skala vitlöksklyftorna. Mixa citronskal, -saft, vitlök, nötter, basilika, brödsmulor och parmesan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Krydda köttet med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Smält smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runt om så att det får färg. Lägg det i en ugnssäker form.

  3. Pensla senap på köttet och klappa in nötblandningen. 4. Tillaga köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58–60°, beräkna ca 40 min. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min. Skär upp i kotletter och lägg dem på fat.

  4. Servera med blomkålspuré och grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest.

Vad tyckte du om receptet?