Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammracks med pistaschcrust. Låt köttet ligga framme ca 1 timme innan det ska tillagas så att det hinner bli rumstempererat. Använd en termometer så att köttet blir perfekt rosa.
Sätt ugnen på 150°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Skala vitlöksklyftorna. Mixa citronskal, -saft, vitlök, nötter, basilika, brödsmulor och parmesan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Krydda köttet med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Smält smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runt om så att det får färg. Lägg det i en ugnssäker form.
Pensla senap på köttet och klappa in nötblandningen. 4. Tillaga köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58–60°, beräkna ca 40 min. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min. Skär upp i kotletter och lägg dem på fat.
Servera med blomkålspuré och grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest.