Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammracks med haricots verts. Även om vi har som tradition att servera lamm till påsk så är det faktiskt på hösten som lammen slaktas i Sverige. Använd en termometer så att du får köttet perfekt rosa.
Låt köttet ligga i rumstemperatur i ca 1 tim innan det ska tillagas så att det hinner bli rumstempererad. Sätt ugnen på 150°.
Förväll haricots verts i lättsaltat vatten i ca 1 min. Spola av i kallt vatten.
Strimla ostronskivlingen genom att dra den i ”remsor” längs lamellerna. Värm 3 msk rapsolja i en stekpanna och stek ostronskivlingen i omgångar tills den blir krispig. Låt svampen rinna av på hushållspapper.
Smält smöret tillsammans med olivoljan i en stekpanna. Krydda köttet med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och bryn det runtom så att det får färg. Lägg köttet i en ugnssäker form och sätt in en ugnstermometer i köttet. Ställ köttet mitt i ugnen och tillaga i ca 25 min tills innertemperaturen är 58–60°. Ta ut köttet och låt vila i ca 10 min.
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i ca 1 msk rapsolja i ca 5 min på låg värme. Höj värmen och tillsätt haricots verts, pressad vitlök och ingefära. Fräs ytterligare 1–2 min. Tillsätt ostronskivling och soja. Krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar och blanda snabbt ihop.
Skär köttet i skivor och servera med haricots verts.