Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammracks med feta- och potatisgratäng, grönsaksfräs och rödvinsssås passar bra som påskmiddag.
Sätt ugnen på 150°. Putsa lammracksen och krydda runt om med rosmarin, salt och peppar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55°innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet vila ca 5 min.
Sås: Blanda vin, vatten, fond och honung i en kastrull. Låt koka tills hälften återstår. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner den i skyn. Krydda med salt och vispa i smöret strax före servering.
Gratäng: Skala potatisen och skär den i kuber. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg potatis, vitlök och citronskal i en gryta och häll på grädde och mjölk. Krydda med salt.
Låt koka utan lock ca 10 min, tills potatisen mjuknat. Blanda ner timjanen. Häll över i en ugnssäker form och smula över fetaosten. Höj ugnssvärmen till 250°. Gratinera potatisen mitt i ugnen ca 10 min, tills den fått fin färg.
Grönsaker: Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Stek zucchini, lök och vitlök i oljan i en stekpanna 2–3 min. Krydda med salt och peppar och vänd i de torkade tomaterna.
Skär lammracksen i kotletter. Servera med gratäng, sås och grönsaker. Garnera med timjan.