Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammrack med ugnsrostade rotsaker citronvinägrett och blomkålskräm. Du får oerhört god smak på lammet med bara lite citron och vitlök. Eftersom ingen vätska tillsätts rotsakerna koncentreras smaken och deras naturliga sötma kommer fram.
Koka blomkålen riktigt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser och mixa till en slät puré.
Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra lammköttet. Bryn lammet i smör. Skiva citronen. Skala och krossa vitlöken. Lägg i citronskivorna och vitlöken i stekpannan under tiden lammet bryns.
Lägg över köttet i en ugnssäker form och sätt in det mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 60°. Ta ut köttet och låt det vila ca 15 min innan det skärs upp. Öka ugnstemperaturen till 225°.
Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 min. Låt svalna något innan skalen gnuggas av.
Skala jordärtskockorna, moroten och löken och skär i bitar. Ansa fänkålen och skiva den. Lägg ner rot- och grönsakerna i en ugnssäker form. Tillsätt salt, peppar och olja. Rör runt. Sätt in grönsakerna mitt i ugnen och rosta dem tills de är mjuka, ca 15 min.
Häll citronsaft i en mixer tillsammans med honungen. Sätt mixern på medelhastighet och häll långsamt i oljan, eller mixa samman ingredienserna med stavmixer. Salta.
Värm blomkålskrämen. Skär köttet i skivor och servera med rotsakerna, citronvinägrett och blomkålskräm.