Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammrack med saffransrisoni

Recept på lammrack med solgul saffransrisoni. Den färdiga risonin blandas snabbt och enkelt med saffransgrädde strax före servering.

Lammrack med saffransrisoniLammrack med saffransrisoniLammrack med saffransrisoni
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 800 glammrack
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Risoni

  • 3 dlrisoni (barilla)- (300g)
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 krmsaffran
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 68soltorkade tomater- i olja
  • 75 gparmesan
  • 0,5 krukatimjan- färsk
  • 1 mskolja- från tomaterna
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda lammracken med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och stick i en köttermometer. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.

  2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Koka upp grädde, vin och saffran. Vänd ner saffransgrädden i den väl avrunna risonin. Smaka av med salt och peppar.

  3. Strimla tomaterna, skär parmesanen i flagor och dela timjanen i små kvistar.

  4. Lägg upp risonin på tallrikar med lammracken ovanpå. Strö tomater, ost och timjan runt om. Ringla över olja och mal över peppar.

Vad tyckte du om receptet?