Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammpaté med lingon

I stället för leverpastejen på mitt julbord serverar jag denna lammpaté. Honungslingonen lyser upp vackert!

Lammpaté med lingon
Lammpaté med lingon
Lammpaté med lingon
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 stschalottenlökar
  • 4 stvitlöksklyftor
  • smör- till stekning
  • 150 gtrattkantareller- eller annan svamp
  • 2 mskrosmarin- färsk, finhackad
  • 2 msktimjan- färsk
  • 800 glammfärs
  • 200 gfläskfärs
  • 1 stägg
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 23 tsksalt
  • 23 tsksvartpeppar- nymalen
  • smör- till formen

Honungslingon

  • 34 dllingon
  • 2 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Börja med att blanda samman honung och lingon, låt stå.

  2. Finhacka lökarna till patén och fräs löken mjuk i smöret på inte alltför hög värme.

  3. Hacka svampen och låt den fräsa med lökhacket tills den blivit mjuk. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och fint hackad rosmarin. Låt svalna.

  4. Smörj en ugnsfast form om cirka 1 1/2 liter.

  5. Blanda lammfärs, fläskfärs, lök- och svampblandningen. Tillsätt ägg och grädde. Smaka av med salt och nymalen peppar.

  6. Häll upp massan i en ugnsfast form och grädda i ett vattenbad, (ställ formen i en långpanna med ett par cm vatten) 180 grader i cirka 1 timme. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök