Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammlägg med tomatsås och polenta


Ugnsbakade lammlägg med tomatsås innehållande vitt vin, vitlök, och citron.

Lammlägg med tomatsås och polenta

Lammlägg med tomatsås och polenta

Lammlägg med tomatsås och polenta

JOEL WÅREUS

Ingredienser

  • 4lammläggar- à 300-350 g
  • 1gul lök- grovt skuren
  • 4vitlöksklyftor
  • 4tomater- grovt skurna
  • 0,5citron
  • 5 dlvitt vin
  • 2rosmarinkvistar
  • 2timjankvistar
  • 1lagerblad
  • 1 burktomat- krossad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg lök, vitlöksklyftor, en halv citron och tomater i en djup bunke. Lägg lammläggarna i bunken och tillsätt vin, rosmarin, timjan och lagerblad. Marinera i kylen över natten.

  2. Ta upp läggarna ur marinaden och bryn dem hårt i en stekpanna.

  3. Lägg tillbaka läggarna med marinaden i en kastrull eller djup ugnsfast form och bräsera i ugnen på 140 grader. Stek köttet till dess att man lätt kan trycka en sticka genom köttet.

  4. Lyft upp läggarna försiktigt och låt resten av vätskan koka vidare, tillsätt även de krossade tomaterna. När detta har kokat ihop och fått en kraftig smak, silas såsen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera med polenta och kryddgrönt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök