Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Palsternacka och rotselleri ger rik smak åt potatismoset.
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om i omgångar
i en stekpanna med smör 2-3 minuter var på varje sida. Lägg köttet i en ugnsfast form.
Dela vitlöken på mitten och tvätta moroten. Skala och dela lökarna i fyra bitar. Dela chilin på mitten och lägg i alla grönsaker i formen. Lägg på rosmarinen.
Häll vinet i stekpannan, låt det koka upp. Häll vinet över köttet i formen. Tärna tomaterna och lägg i formen. Sätt aluminiumfolie över hela formen och ställ in den mitt i ugnen i cirka 2 timmar.
Ta ut formen, sila av och häll all vätska i en kastrull. (Spara grönsakerna från formen till servering). Sänk temperaturen i ugnen till cirka 80-90 grader, täck köttet i formen med aluminiumfolie och sätt in formen i ugnen och håll det varmt fram till servering.
koka under tiden ner stekskyn i kastrullen till hälften. Smaka av med salt och peppar. om du vill så kan du reda av såsen med cirka 1 tsk majsena utrörd i lite kallt vatten och blanka av såsen med 1-2 tsk rumsvarmt smör, som mixas i med mixerstav precis före servering.
Potatis- & palsternacksmos: Skala potatisen, skala och skär palsternackan och rotsellerin i stora bitar. Koka potatisen och rotfrukterna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen och rotfrukterna, tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Skär upp köttet och servera med grönsakerna från grytan, såsen och potatismoset.
Strö äppelkapris över köttet och servera med rödvinssåsen och potatismoset.
Recept från Mitt kök