Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan

Recept på lammköttbullar med kryddpeppar och timjan. Använd gärna ett matskedsmått doppat i vatten med lite olja för att få lika stora lammfärsbullar.

Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kglammfärs
  • 2ägg
  • 2 mskgul lök- riven
  • 2 msktimjan- hackad
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 tskkryddpeppar- mortlad
  • 3 mskolivolja

Tillbehör

  • citronskal- rivet
  • timjan

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, timjan, senap, salt och kryddor. Forma till små bullar.

  2. Stek lammfärsbullarna runt om i olja på medelvärme i en stekpanna tills de fått yta och fin färg, ca 5 min .

  3. Strö över rivet citronskal och timjan.

Vad tyckte du om receptet?