Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammköttbullar i tomatsås

Recept på lammköttbullar i tomatsås. Superenkel rätt med köttbullar i tomatsås. Lammfärs kan bytas ut mot nöt- eller blandfärs.

Lammköttbullar i tomatsås
Lammköttbullar i tomatsås
Lammköttbullar i tomatsås
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 1 msktomatpuré
  • 40 gparmesan- riven
  • 0,5 dlbasilika- finhackad

Tillbehör

  • 1 påseorzo-mix- eller 5 gryner (Zeta, 250 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färs, potatismjöl, 1 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Forma färsen till jämnstora köttbullar (ca 25 st) och lägg dem i en -ugnssäker form.

  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, buljongtärning, tomatpuré och 1–2 krm peppar och låt såsen koka ca 2 min.

  3. Häll den varma tomatsåsen över köttbullarna i formen. Strö över riven parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Strö över hackad basilika och servera köttbullegratängen med kokta gryn.

Vad tyckte du om receptet?