Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 30g
Kolhydrater: 52g
Recept på lammköttbullar i tomatsås. Superenkel rätt med köttbullar i tomatsås. Lammfärs kan bytas ut mot nöt- eller blandfärs.
Sätt ugnen på 225°. Blanda färs, potatismjöl, 1 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Forma färsen till jämnstora köttbullar (ca 25 st) och lägg dem i en -ugnssäker form.
Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, buljongtärning, tomatpuré och 1–2 krm peppar och låt såsen koka ca 2 min.
Häll den varma tomatsåsen över köttbullarna i formen. Strö över riven parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Strö över hackad basilika och servera köttbullegratängen med kokta gryn.