Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammköttbullar i tomatsås på cocktailpinne. Lammfärsbullar får ersätta lammsteken på plockbordet.
Tomatsås: Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor stekpanna tills den mjuknat. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll i tomatkrosset och låt såsen koka på medelvärme under lock ca 15 min.
Hacka basilikan, spara några blad till garnering. Blanda ner basilikan i såsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.
Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla ca 10 min.
Rör i färs och ägg samt kryddor och salt. Forma färsen till stora köttbullar och stek dem i olja så att de får fin färg. Lägg dem i tomatsåsen och låt sjuda ca 5 min tills de är genomkokta. Låt svalna.
Garnera köttbullarna med resten av basilikabladen. Servera dem med cocktailpinnar.