Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammköttbullar i tomatsås på cocktailpinne

Recept på lammköttbullar i tomatsås på cocktailpinne. Lammfärsbullar får ersätta lammsteken på plockbordet.

Lammköttbullar i tomatsås på cocktailpinneLammköttbullar i tomatsås på cocktailpinneLammköttbullar i tomatsås på cocktailpinne
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlströbröd
  • 1ägg
  • 1 msklökpulver
  • 2 tsktimjan
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 3 mskrapsolja

Tomatsås

  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 1 förpkrossade tomater- (390 g)
  • 0,5 krukabasilika
  • 2 tskhonung
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor stekpanna tills den mjuknat. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll i tomatkrosset och låt såsen koka på medelvärme under lock ca 15 min.

  2. Hacka basilikan, spara några blad till garnering. Blanda ner basilikan i såsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.

  3. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla ca 10 min.

  4. Rör i färs och ägg samt kryddor och salt. Forma färsen till stora köttbullar och stek dem i olja så att de får fin färg. Lägg dem i tomatsåsen och låt sjuda ca 5 min tills de är genomkokta. Låt svalna.

  5. Garnera köttbullarna med resten av basilikabladen. Servera dem med cocktailpinnar.

Vad tyckte du om receptet?