Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammkotletter
 med bönröra

Det är tacksamt att grilla lammkotletter eftersom köttet är mört och inte behöver lång stund på grillen. Det grillade köttet passar perfekt till denna bönröra.

Lammkotletter
 med bönröra
Lammkotletter
 med bönröra
Lammkotletter
 med bönröra
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 kglammkotletter- cirka
  • 1 mskkoriander- hel
  • 1 mskrosmarin
  • 1 msktimjan
  • 2 tsksalt
  • 2 mskolivolja- eller rapsolja

Bön- och korianderröra

  • 1 burkvita bönor- små
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • saft- från 1/2 lime
  • 1,5 dlost- finriven lagrad
  • 12 mskkoriander- färsk, finhackad

Gör så här

  1. Skär lammkotlettraden i kotletter och lägg dem i en bunke. Stöt koriander, rosmarin, timjan och salt i en mortel. Gnid in köttet med kryddorna och pensla med lite olja.

  2. Skölj bönorna väl i ett durkslag. Kör bönor, pressad vitlök, yoghurt och lime med en stavmixer eller använd en matberedare.

  3. Rör ner ost och koriander. Smaka av med salt.

  4. Grilla lammkotletterna över en fin glödbädd, det får gärna vara lite rosa inuti.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök