Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Busenkel och gudomligt god sås till kotletterna. Bakade tomater och klyftpotatis är klassiska och goda tillbehör.
Fyllda tomater: Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och lägg dem i en smord, ugnsfast form.
Hacka lök, vitlök och valnötter. Blanda med ströbröd och persilja.
Fördela hacket på tomaterna. Salta och peppra, strö på ost och droppa över olja.
Gratinera i mitten av ugnen 12–15 minuter. Servera tomaterna varma, ljumma eller kalla. Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250 grader. Borsta potatisen och skär 6–8 klyftor. Koka upp i lättsaltat vatten. Lägg i klyftorna och förväll dem i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.
Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja, strö på örtkrydda och salt och blanda om.
Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om under tiden.Sås: Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs i smör på svag värme några minuter
utan att de tar färg.
Finhacka sardellerna. Rör i sardeller, vatten, fond, crème fraiche och soja. Låt såsen koka ihop några minuter.
Mixa såsen slät och blanda i rosmarin.Stek lammkotletterna i smör i en stekpanna, 2–3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera med tillbehören.
Recept från Mitt kök