Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF. Servera lammkotletterna med rostat vitlökssmör och friterad salvia. En sallad vid sidan om passar fint.
Rostat vitlökssmör: Skala vitlöken och lägg den i en kastrull. Häll på olivoljan och rosta vitlöken tills den börjar bli gyllenbrun. Dra av kastrullen från värmen och låt det svalna. Häll av oljan och spar den.
Hacka vitlöken och blanda den med smör, örter, salt och peppar.
Ugnsrostad rotselleri: Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och torka rotsellerin. Skär den i klyftor och lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan. Sätt in plåten mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills de är genombakade.
Ta ut rotsellerin och ringla över lite av oljan från den rostade vitlöken.
Strö över flingsalt.
Friterad salvia: Värm olivoljan till cirka 165 grader.
Lägg i lite salvia i taget och fritera.
Låt salvian rinna av på ett hushållspapper.
Lammkotletter: Stek lammkotletterna på båda sidor i olivolja i en het stekpanna, salta och peppra.
Servering: Servera lammkotletterna med rostat vitlökssmör, ugnsrostad rotselleri och friterad salvia. Ringla oljan från den rostade vitlöken över lammkotletterna.
Recept från Mitt kök