Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammkotletter med timjan, rösti och rödvinssås. Tillaga rödvinssåsen i tid, så att den hinner puttra riktigt länge.
Rödvinssås: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör 2–3 min och rör ner tomatpuré, timjan och farinsocker mot slutet.
Häll på vin och vatten och lägg i rosmarinkvist. Koka samman tills hälften återstår. Tillsätt fond och vinäger. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av såsen. Låt koka upp.
Rösti: Skala och riv potatis och morötter. Skala schalottenlökarna och skiva dem. Blanda allt med gräslök, färskost, salt och peppar.
Stek små rösti i smör på medelvärme ca 4 min på varje sida. Håll dem varma under aluminiumfolie.
Pensla lammkotletterna med olja och krydda dem med salt och peppar. Grilla dem ca 5 min på varje sida och strö över timjan mot slutet.
Tillbehör: Halvera de färska lökarna och pensla med 1 msk olja. Grilla dem 2–3 min på varje sida.
Ansa och förväll haricots verts ca 4 min. Häll av vattnet och skölj dem hastigt i kallt vatten. Lägg tillbaka i kastrullen och hetta upp tillsammans med olja. Krydda med salt.
Servera kotletterna med sås, rösti, lök och haricots verts.