Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammkotletter med sötpotatis


Sötpotatis i alla former serveras gärna som sällskap till grillat lamm på Kuba. Här får de örtkryddade kotletterna sällskap av grillad sötpotatisskivor.

Lammkotletter med sötpotatis

Lammkotletter med sötpotatis

Lammkotletter med sötpotatis

Annika Broman

Ingredienser

  • 16lammkotletter
  • 1sötpotatis
  • sesamfrön
  • olja- att pensla med
  • 4 mskbladpersilja- finhackad
  • 1 mskpaprikapulver
  • 8vitlöksklyftor- krossade
  • 1 tsksalt
  • 1,5 mskolja
  • 1,5 mskolja
  • 2rödlökar
  • 2gröna paprikor
  • 2paprikor- gula
  • 2 mskvitt vin
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddpastan och klappa in den i köttet. Låt köttet vila i kylskåp 1 timme. Ta ut det i god innan det ska ­grillas, så köttet hinner bli rumsvarmt.

  2. Gör paprikaröran: Skala och skiva ­rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 1 centimeter breda strimlor. Hetta upp 1 1/2 msk olja i en kastrull. Lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg, tillsätt paprikan och sjud 2 minuter. Slå på vin, lägg på ett lock och sjud på svag värme i 20 minuter. Rör då och då.

  3. Skär sötpotatisen i tjocka skivor, pensla med olja på båda sidor och grilla skivorna mjuka på båda sidor på medelvarm grill. Salta och strö över sesamfrön.

  4. Ta upp köttet ur marinaden och grilla det hastigt på båda sidor. ­Servera ­lammet med paprikaröran och ­sötpotatisskivorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök