Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammkotletter marinerade i vitlök och färska örter får här sällskap av baconstekta haricots verts. Servera med ugnsbakade cocktailtomater och en klick rostat vitlökssmör - härlig LCHF-mat!
Ugnsbakade cocktailtomater: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsfastform. Ringla över oljan och strö över färska örter.
Sätt in mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills det är mjuka.
Rostat vitlökssmör: Skala och skiva vitlöken och lägg i en liten kastrull med olivolja, värm tills vitlöksskivorna är gyllenbruna.
Låt svalna och rör ihop med smöret, rör i saltet.
Lammkotletter: Lägg lammkotletterna i en form.
Hacka vitlöken och blanda med oljan och örterna. Häll marinaden över kotletterna och gnid in marinaden i köttet. Låt ligga i cirka 10 minuter.
Stek lammkotletterna i smör och salta och peppra.
Baconstekta haricots verts: Ansa haricots verts och strimla baconen.
Stek baconen i smör och lägg i haricots verts.
Servering: Lägg upp lammkotletterna på faten tillsammans med cocktailtomaterna och haricots verts. Lägg på vitlökssmöret på köttet.
Recept från Mitt kök