Recept av Charlotte Jenkinson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammkotletter med kryddsmör och sallad är en helgrillad rätt där grillad citron droppas över lammkotletterna.
Kryddsmör: Rör smöret så att det mjuknar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint. Hacka oliverna och blanda dem med smör och citronskal. Tillsätt kapris, senap, salt och peppar. Lägg smöret på ett smörgåspapper och rulla ihop till en rulle. Lägg den i kylen att stelna.
Potatis: Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisarna och picka dem med en provsticka. Baka potatisarna på gallret mitt i ugnen ca 40 min.
Strö rosmarin, timjan, salt och peppar på båda sidor av lammkotletterna. Tänd grillen och låt den brinna ut.
Sallad: Skala och finstrimla löken. Halvera tomaterna. Pensla dem med olja och grilla dem ca 2 min, gärna i ett grillnät så de inte faller ner i glöden. Blanda tomaterna med lök och rucola. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.
Pensla grillgallret med olja och grilla lammkotletterna över glöden ca 2 min på varje sida. Flytta dem så de grillas indirekt ytterligare ca 5 min.
Skär de bakade potatisarna i stora klyftor, pensla dem med olja och grilla ca 1 minut på varje sida. Strö på salt. Skölj citronerna noga i ljummet vatten och halvera dem. Grilla dem med snittytan ner ca 2 min. Skär skivor av kryddsmöret och lägg på kotletterna. Servera med sallad, potatis och citron.
Recept av Charlotte Jenkinson.