Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rena, enkla smaker som binds ihop av citronen. Lammkotletter får en fin smak tillsammans med citronsmör och friterad salvia.
Skrubba citronerna i hett vatten och riv skalet. Rör ihop citronskal, citronsaft och hackad persilja med smöret. Forma citronsmöret till en rulle i ett fuktigt smörpapper eller plast och lägg kallt att stelna.
Vispa ihop ägg och mjöl till frityr-smeten. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt salt och socker. Låt smeten vila i cirka 30 minuter.
Hetta upp olivoljan i en panna. Doppa salviabladen ett och ett i smeten och fritera i olivoljan. Låt rinna av på hushållspapper.
Salta och peppra lammkotletterna och grilla eller stek dem ett par minuter på varje sida.
Skär citronsmöret i 2 centimeter tjocka skivor och lägg en skiva på varje kotlett. Servera med friterade salviablad, svart ris och sallad. Grilla eller stek eventuellt en halv citron per person och servera den till. Ringla över lite citronolja (se recept här bredvid).
Recept från Mitt kök