Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammkorvspanna med äppelsalsa

Lammkorvspanna med äppelsalsa är en riktigt smart allt i ett-rätt där man enkelt kan byta ut ingredienser mot det som råkar finnas i kylskåpet.

Lammkorvspanna med äppelsalsaLammkorvspanna med äppelsalsaLammkorvspanna med äppelsalsa
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 glammkorv
  • 250 gbroccoli
  • 2sötpotatisar- (ca 1 kilo)
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlsvarta oliver- utan kärnor
  • 1 dlvalnötter

Garnering

  • persilja- hackad

Avokadosalsa

  • 2avokador
  • 0,5äpple- granny smith
  • 0,5jalapeño- eller 1 grön chili, t ex spansk peppar
  • 0,5salladslök- den gröna delen
  • 0,5 krukakoriander
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera lammkorven och dela den sedan på längden om den är tjock. Bryt broccolin i buketter och skiva stammen. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor.

  2. Lägg broccoli och sötpotatis i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Lägg korvbitarna mellan grönsakerna och strö över oliver. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Salsa: Skala, kärna ur och mosa avokadon i en skål. Kärna ur och fintärna äpplet. Kärna ur och strimla chilin. Strimla salladslöken. Hacka koriandern.

  4. Blanda avokadon med äpple, chili, salladslök, koriander och limesaft. Krydda med salt och peppar.

  5. Grovhacka valnötterna och strö dem över korv och grönsaker. Tillaga ytterligare ca 5 min. Strö persilja över salsan och servera med salsan.

Vad tyckte du om receptet?