Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammkorv

Lammkorv är pysslig men rolig att göra. För att undvika att färsen spricker, ställ allt kött i frysen ca 30 min innan det blandas samman. För dessa små korvar använde vi lammfjälster. Vill du göra större korv, använd krokfjälster.

Lammkorv
Lammkorv
Lammkorv
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré
  • 500 glammkött- t ex av steken
  • 300 gspäck
  • 8 stvitlöksklyftor- (2st + 6 st)
  • 2 msktimjan- hackad
  • 1 msksalt
  • 1 tsksvartpeppar
  • 10 mlammfjälster
  • 2 msksmör
  • 4 kvistartimjan

Gör så här

  1. Skär kött och späck i mindre bitar. Mal fläskköttet fint i köttkvarn. Mal hälften av lammköttet fint och resten grovt i köttkvarn. Finmal späcket. Skala och riv 2 vitlöksklyftor på rivjärn.

  2. Blanda färsen med späck, vitlök, timjan, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av färsen.

  3. Skölj igenom fjälstret noga i kallt vatten. Stoppa färsen i lammfjälster och knyt som prinskorvar.

  4. Sjud korvarna i vatten till 70° innertemperatur. Ta upp och lägg dem i kallt vatten för att avstanna tillagningen.

  5. Skala och krossa 6 vitlöksklyftor. Stek korvarna runt om i smör tillsammans med krossad vitlök och timjan tills de fått fin färg och är genomvarma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg