Recept av Christian Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammkorv är pysslig men rolig att göra. För att undvika att färsen spricker, ställ allt kött i frysen ca 30 min innan det blandas samman. För dessa små korvar använde vi lammfjälster. Vill du göra större korv, använd krokfjälster.
Skär kött och späck i mindre bitar. Mal fläskköttet fint i köttkvarn. Mal hälften av lammköttet fint och resten grovt i köttkvarn. Finmal späcket. Skala och riv 2 vitlöksklyftor på rivjärn.
Blanda färsen med späck, vitlök, timjan, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av färsen.
Skölj igenom fjälstret noga i kallt vatten. Stoppa färsen i lammfjälster och knyt som prinskorvar.
Sjud korvarna i vatten till 70° innertemperatur. Ta upp och lägg dem i kallt vatten för att avstanna tillagningen.
Skala och krossa 6 vitlöksklyftor. Stek korvarna runt om i smör tillsammans med krossad vitlök och timjan tills de fått fin färg och är genomvarma.
Recept av Christian Hellberg