Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammkoftas med ingefära

Recept på lammkoftas med ingefära. Små örtkryddade lammfärs­bullar som ­serveras med goda tillbehör i pitabröd eller i salladsblad.

Lammkoftas med ingefära
Lammkoftas med ingefära
Lammkoftas med ingefära
Recept på lammkoftas med ingefära. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1 tsksalt
  • 2 mskströbröd
  • 0,5 dlvatten
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskingefära- färsk riven
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tskmynta- ev
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • pitabröd- skuret i trekanter
  • gemsalladsblad
  • yoghurt
  • paprika- och valnötsröra
  • fetaost- smulad
  • sumak- syrlig krydda från Mellanöstern ev

Gör så här

  1. Blanda färs, salt, ströbröd och vatten. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, vitlök, ingefära, persilja, peppar och ev mynta.

  2. Arbeta färsen väl. Rulla små avlånga bullar. Stek dem i smör 6–10 min. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?