Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammkebab på spett

Spetten går bra att äta både kalla och varma.

Lammkebab på spettLammkebab på spettLammkebab på spett

Ingredienser

  • 2 kglammfärs
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 msksalt
  • 4 mskspiskummin
  • 2 mskpaprikapulver
  • 2 mskkummin- mald
  • 4ägg

Garnering

  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 2citroner- rivet skal
  • 4 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda färsen med vitlök, kryddor och ägg. Forma till avlånga kebaber. Lägg dem på oljade plåtar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Stick in ett litet träspett i varje kebab och lägg upp på fat.

  3. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, persilja, citronskal och olivolja. Strö blandningen över kebaberna vid servering.

Vad tyckte du om receptet?