Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vår praktikant Sari imponerade på oss alla med sin orientaliska lammgryta. Be om att få lammköttet skuret i mindre bitar redan i butiken så sparar du mycket tid och arbete när du lagar den här mustiga och goda grytan.
Skala och skiva lök och vitlök. Bryn köttet i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt lök, vitlök, kanelstänger och saffran. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Låt koka upp. Låt grytan sjuda under lock 1–1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört.
Blanda i aprikoser. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och blanda i grytan. Låt koka upp och strö över korianderblad.
Servera grytan med aprikoser, sötmandel, couscous och pitabröd.