Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta

Vår praktikant Sari imponerade på oss alla med sin orientaliska lammgryta. Be om att få lammköttet skuret i mindre bitar redan i butiken så sparar du mycket tid och arbete när du lagar den här mustiga och goda grytan.

LammgrytaLammgrytaLammgryta
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 6gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1,5 kglammrygg- med ben skuren i mindre bitar (4x4cm)
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2kanelstänger
  • 0,5 gsaffran
  • 1 lvatten
  • 2 tärninghönsbuljong
  • 10aprikoser- torkade
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • 20aprikoser- torkade
  • 1 dlsötmandel- skållad och rostad
  • couscous
  • pitabröd

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn köttet i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillsätt lök, vitlök, kanelstänger och saffran. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Låt koka upp. Låt grytan sjuda under lock 1–1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört.

  3. Blanda i aprikoser. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och blanda i grytan. Låt koka upp och strö över korianderblad.

  4. Servera grytan med aprikoser, sötmandel, couscous och pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?