Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta med tomat och rosmarin

Mustig och matig lammgryta på LCHF-vis. Hyvla gärna parmesanost över grytan. Prova att göra ett gott vitlöksbröd till!

Lammgryta med tomat och rosmarin
Lammgryta med tomat och rosmarin
Lammgryta med tomat och rosmarin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kglammgrytbitar
  • olivolja- och smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 100 grotselleri
  • 2rödlökar
  • 1röd paprika
  • 5tomater
  • 3vitlöksklyftor- finhackade
  • 2lagerblad
  • 5 dlvatten
  • 1 burktomater- (400 g) passerade
  • 1röd chili
  • 100 gskärbönor
  • 1 burkbönor- (300 g) kokta stora vita eller Borlottibönor
  • 4rosmarin- repade kvistar

Gör så här

  1. Stek grytbitarna i olivolja och smör. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.

  2. Skala och skär sellerin i bitar. Skär löken i klyftor. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Fräs sellerin, löken och paprikan i smör i en gryta.

  3. Skär tomaterna i små bitar och lägg i grytan.

  4. Lägg i vitlök, lagerblad och häll i vattnet och passerade tomater.

  5. Finhacka chilin och rör ner den. Koka upp och sjud i cirka 2 timmar under lock tills köttet är mört, tillsätt eventuellt lite mer vatten.

  6. Skär upp skärbönorna i 2 centimeter breda bitar och lägg i.

  7. Tillsätt de vita bönorna och örter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök