Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta med rostad paprika

Lammgryta med rostad paprika. Servera gärna den här härligt mustiga lammgrytan med blomkålsris.

Elisabeth Johansson
Lammgryta med rostad paprika
Lammgryta med rostad paprika
Lammgryta med rostad paprika
Foto: Joel Wåreus

Lammgryta

  • 1 kglammgrytbitar
  • 100 grotselleri
  • 2rödlökar
  • 2paprikor- röda rostade (finns på burk, till exempel Fontana)
  • 5tomater
  • 3vitlöksklyftor- fint hackade
  • 5 dlvatten
  • 1 burkcocktailtomater- (400 g) på burk
  • 1röd chili
  • 1 burkbönor- (300 g) kokta stora vita eller Borlottibönor
  • 8cocktailtomater
  • 5 kvistarsalvia- hackade
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- och smör till stekning

Spenatsallad med pecorino

  • 70 gspenat- färsk
  • 40 gpecorino- grovt riven
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- grekisk eller crème fraiche

Gör så här

  1. Lammgryta: Stek grytbitarna i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.

  2. Skala och skär rotsellerin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan i bitar. Fräs rotselleri, lök och paprika i smör i grytan.

  3. Skär tomaterna i små bitar och lägg i grytan. Lägg i vitlöken, häll i vattnet och cocktailtomaterna på burk. Finhacka chilin och rör ner den. Koka upp och sjud i cirka 2 timmar under lock tills köttet är mört. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs.

  4. Tillsätt vita bönor, cocktailtomater och salvia.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Spenatsallad med pecorino: Lägg spenaten i en skål, riv över pecorinon.

  7. Ringla över olivoljan och strö över flingsalt och peppar.

  8. Servering: Servera grytan med spenatsalladen och en klick grekisk yoghurt eller crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök