Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammgryta med rostad paprika. Servera gärna den här härligt mustiga lammgrytan med blomkålsris.
Lammgryta: Stek grytbitarna i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.
Skala och skär rotsellerin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan i bitar. Fräs rotselleri, lök och paprika i smör i grytan.
Skär tomaterna i små bitar och lägg i grytan. Lägg i vitlöken, häll i vattnet och cocktailtomaterna på burk. Finhacka chilin och rör ner den. Koka upp och sjud i cirka 2 timmar under lock tills köttet är mört. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs.
Tillsätt vita bönor, cocktailtomater och salvia.
Smaka av med salt och peppar.
Spenatsallad med pecorino: Lägg spenaten i en skål, riv över pecorinon.
Ringla över olivoljan och strö över flingsalt och peppar.
Servering: Servera grytan med spenatsalladen och en klick grekisk yoghurt eller crème fraiche.
Recept från Mitt kök