Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta med rabarber och kardemumma

Recept på lammgryta med rabarber och kardemumma. Grytan får indisk touch med kryddor som kardemumma, gurkmeja och ingefära.

Lammgryta med rabarber och kardemummaLammgryta med rabarber och kardemummaLammgryta med rabarber och kardemumma
Lammgryta med rabarber och kardemumma Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 glammkött- benfritt, t ex av steken
  • 200 grabarber- + 100 g
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 3 dlvatten
  • 1 mskkonc kycklingfond
  • 1 mskströsocker
  • 1 tskkardemummakärnor- hela
  • 0,5 tskgurkmeja- mald
  • 0,5 tskingefära- mald

Garnering

  • koriander- eller persilja

Tillbehör

  • ris- kokt med saffran
  • gröna bönor

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Ansa och skär 200 g rabarber i tunna skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Stek köttet i 2 msk olja i en stekgryta tills det börjar få fin färg. Tillsätt rabarber, lök, vitlök och chili och stek vidare i ca 4 min. Krydda med salt och peppar. Häll över vattnet och tillsätt fond och socker.

  3. Stöt kardemumman i en mortel. Rör ner kardemumman i grytan och tillsätt gurkmeja och ingefära. Låt koka under lock i ca 30 min tills köttet är mört.

  4. Ansa och skär 100 g rabarber i ca 2 cm breda bitar. Stek dem i 1 msk olja i ca 2 min. Blanda ner rabarberbitarna i grytan och låt koka i ytterligare ca 5 min.

  5. Toppa grytan med koriander eller persilja och servera med saffransris och bönor.

Vad tyckte du om receptet?