Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lammgryta med rabarber och kardemumma. Grytan får indisk touch med kryddor som kardemumma, gurkmeja och ingefära.
Putsa och skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Ansa och skär 200 g rabarber i tunna skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin.
Stek köttet i 2 msk olja i en stekgryta tills det börjar få fin färg. Tillsätt rabarber, lök, vitlök och chili och stek vidare i ca 4 min. Krydda med salt och peppar. Häll över vattnet och tillsätt fond och socker.
Stöt kardemumman i en mortel. Rör ner kardemumman i grytan och tillsätt gurkmeja och ingefära. Låt koka under lock i ca 30 min tills köttet är mört.
Ansa och skär 100 g rabarber i ca 2 cm breda bitar. Stek dem i 1 msk olja i ca 2 min. Blanda ner rabarberbitarna i grytan och låt koka i ytterligare ca 5 min.
Toppa grytan med koriander eller persilja och servera med saffransris och bönor.