Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta med plommon

Festlig gryta som passar lika bra att servera som lördagsmiddag.

Lammgryta med plommonLammgryta med plommonLammgryta med plommon
Lammgryta med plommon Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 glammgrytbitar
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlvatten
  • 1rödlök
  • 150 gskogschampinjoner
  • 6plommon
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 dltimjan- hackad färsk

tillbehör

  • 2plommon
  • 600 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Bryn köttet i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta. Häll på vattnet och låt koka 10-15 min.

  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i 1 msk smör och lägg över i grytan. Koka ytterligare ca 5 min.

  3. Kärna ur och skär 4 plommon i bitar. Blanda ner dem och crème fraiche i grytan. Tillsätt timjan. Halvera och kärna ur 2 plommon. Servera grytan med plommonhalvor och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?