Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta med myntayoghurt

Recept på mustig lammgryta toppad med myntayoghurt. En mustig gryta lagad på grytbitar av lamm. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlåda. 

Lammgryta med myntayoghurtLammgryta med myntayoghurtLammgryta med myntayoghurt
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 600 glammgrytbitar- av steken
  • 2lökar- gula
  • 1,5 krmsalt- + 2 krm
  • 2 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 2vitlök- king solo
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 5 dlvatten
  • 2morötter
  • 600 gpotatis
  • 2 dlmatyoghurt
  • 2 mskmynta- strimlad

Gör så här

  1. Skär köttet i små bitar, ca     1 x 1 cm. Skala och grovhacka löken. Bryn kött och lök i en släpplätt-stekpanna. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över i en gryta.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlöken i grytan och häll på krossade tomater och vatten. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Skala och tärna morötter och potatis. Blanda ner i grytan och koka ytterligare ca 15 min tills köttet är mört och potatisen mjuk.

  4. Blanda yoghurten med mynta. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Servera grytan med myntayoghurten till. Ca 440 kcal per portion, 14 g fett, 36 g protein, 39 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?