Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mustig lammgryta toppad med myntayoghurt. En mustig gryta lagad på grytbitar av lamm. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlåda.
Skär köttet i små bitar, ca 1 x 1 cm. Skala och grovhacka löken. Bryn kött och lök i en släpplätt-stekpanna. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över i en gryta.
Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlöken i grytan och häll på krossade tomater och vatten. Låt koka under lock ca 10 min.
Skala och tärna morötter och potatis. Blanda ner i grytan och koka ytterligare ca 15 min tills köttet är mört och potatisen mjuk.
Blanda yoghurten med mynta. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Servera grytan med myntayoghurten till. Ca 440 kcal per portion, 14 g fett, 36 g protein, 39 g kolhydrater