Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgryta från Rioja

En mustig, spansk allt i ett-gryta som står färdig på bordet på en halvtimme. Servera gärna en bit spansk ost efteråt.

Lammgryta från Rioja
Lammgryta från Rioja
Lammgryta från Rioja
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 600 gpotatis- mjölig
  • 2gul lök
  • 2chorizo- helst lamm
  • 2 mskolivolja
  • 5 dlvatten
  • 2 mskox- och vinfond- koncentrerad
  • 2 tskrosmarin
  • 600 glammstek- skivad
  • 600 glammstek- skivad
  • 2vitlöksklyfta
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5 dlsvarta oliver

Gör så här

  1. Skala och klyfta potatis och lök. Skär chorizon i skivor. Fräs det i hälften av oljan i stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, fond och rosmarin. Låt grytan koka ca 10 min.

  2. Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitöken. Salta och bryn köttet i olja i stekpannan. Fräs vitlöken.

  3. Lägg ner kött, vitlök, persilja och oliver i grytan. Låt allt koka ca 10 min till. Servera.

Vad tyckte du om receptet?