Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammgratäng med potatis

Lammgratäng med potatis
Lammgratäng med potatis
Lammgratäng med potatis
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1,2 kgpotatis
  • 1 storgul lök
  • 1 msksmör
  • 600 glammfärs
  • 1 msktimjan- torkad
  • 2,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 5 dlgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och strimla potatisen.

  3. Skala och hacka löken. Fräs löken gyllengul i smör på svag värme.

  4. Tillsätt färsen och låt den steka tills den fått färg. Blanda ner timjan, peppar och hälften av saltet.

  5. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela lök och lammfärsblandningen jämnt över potatisen och täck med resten av potatisen. Strö över resten av saltet.

  6. Häll över grädden.

  7. Ställ in formen i ugnen och grädda i cirka 45 minuter. Servera med en sallad och en klick gelé.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök