Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Halloumi och lamm gifter sig fantastiskt bra.
Helstekt lammfilé: Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i stekpanna och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg i en form och sätt i en termometer. Låt stå i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 62 grader.
Låt vila några minuter innan du skär upp det i skivor.
Tomat- och halloumiris: Koka riset med lite salt och en hönsbuljongtärning. När vattnet kokat bort blanda i krossade tomater och pressa i vitlöken. Lägg i en klick smör och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Skär halloumin i bitar och stek tills den fått fin färg. Blanda ner halloumin i riset.
Vitlökssås: Häll upp crème fraiche i en skål och pressa i vitlök och tillsätt finhackad lök. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
Recept från Mitt kök