Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfilé med tomat- & halloumiris

Halloumi och lamm gifter sig fantastiskt bra. 

Lammfilé med tomat- & halloumiris
Lammfilé med tomat- & halloumiris
Lammfilé med tomat- & halloumiris
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600 glammfilé

Tomat- och halloumiris

  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 pktkrossade tomater
  • 2vitlöksklyftor
  • 50 gsmör
  • 1 pkthalloumi
  • 5 dlcrème fraiche
  • 3vitlöksklyftor
  • 1lök

Gör så här

  1. Helstekt lammfilé: Sätt ugnen på 175 grader. Bryn köttet i stekpanna och krydda med salt och svartpeppar.

  2. Lägg i en form och sätt i en termometer. Låt stå i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 62 grader.

  3. Låt vila några minuter innan du skär upp det i skivor.

  4. Tomat- och halloumiris: Koka riset med lite salt och en hönsbuljongtärning. När vattnet kokat bort blanda i krossade tomater och pressa i vitlöken. Lägg i en klick smör och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.

  5. Skär halloumin i bitar och stek tills den fått fin färg. Blanda ner halloumin i riset.

  6. Vitlökssås: Häll upp crème fraiche i en skål och pressa i vitlök och tillsätt finhackad lök. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök