Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
90 min + 25 min i ugn
Gulbetor finns inte alltid men kan ersättas med t ex kålrot.
Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten ca 45 min beroende på storlek. Skala och skär dem i tärningar.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ånga av ordentligt.
Balsamicoreduktion: Koka upp balsamvinäger och socker. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av den sjudande balsamvinägern till simmig konsistens. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 100°. Bryn lammet runt om i olja. Salta runt om. Efterstek köttet i ugnen ca 25 min till 56° innertemperatur. Ta ut köttet och höj värmen till 250°.
Mixa ströbröd och persilja så det blir grönt.
Pensla köttet med senap och strö över örtströbrödet.
Stek i övre delen av ugnen ca 2 min tills örtströet får färg. Låt köttet vila.
Mosa under tiden samman ingredienserna till stampet med en potatisstöt och smaka av med salt och svartpeppar.
Värm försiktigt i en kastrull så att moset blir varmt. Servera en klick på tallrik och resten i en skål bredvid.
Lägg upp och garnera med confittomater och timjan. Smula över lite getost.