Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsspett

Egentligen går det lättast att steka färsen utan spetten, särskilt om du använder en grillpanna på spisen. Spetten passar däremot bra vid servering och kan lätt träs igenom när färsen är stekt.

Lammfärsspett
Lammfärsspett
Lammfärsspett

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 0,5gul lök- riven eller finhackad
  • 2vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskmynta- färsk finhackad
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 tskkardemummakärnor
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald
  • 1 tsksalt
  • 2 mskpotatismjöl
  • 2 mskvatten
  • 1 dlljusa sesamfrön
  • 12bambuspett- korta
  • 1 mskrapsolja- till stekning eller grillning

Tillbehör

  • 1 pktbulgur- kokt
  • 1tomatsallad- gjord på tomater, strimlad salladslök, hackad persilja, hackad färsk mynta, pressad citron, olivolja

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med riven eller finhackad lök, pressad vitlök, finhackad färsk mynta och rivet citronskal. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner dem samt peppar, salt, potatismjöl och vatten.

  2. Forma färsen med händerna till avlånga rullar, antingen runt ett spett eller utan. Rulla dem i sesamfrö och grilla dem i lätt oljad grillpanna ca 5 min. Vänd dem ofta så de inte blir brända.

  3. Servera spetten med varm kokt bulgur, hummus och tomatsallad. Extra citron att pressa över är också gott.

Vad tyckte du om receptet?