Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Egentligen går det lättast att steka färsen utan spetten, särskilt om du använder en grillpanna på spisen. Spetten passar däremot bra vid servering och kan lätt träs igenom när färsen är stekt.
Blanda lammfärsen med riven eller finhackad lök, pressad vitlök, finhackad färsk mynta och rivet citronskal. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner dem samt peppar, salt, potatismjöl och vatten.
Forma färsen med händerna till avlånga rullar, antingen runt ett spett eller utan. Rulla dem i sesamfrö och grilla dem i lätt oljad grillpanna ca 5 min. Vänd dem ofta så de inte blir brända.
Servera spetten med varm kokt bulgur, hummus och tomatsallad. Extra citron att pressa över är också gott.