Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsspett och färskpotatissallad

Färskpotatissalladen kan varieras med andra grönsaker, till exempel morötter, kålrabbi och fänkål.

Lammfärsspett och färskpotatissalladLammfärsspett och färskpotatissalladLammfärsspett och färskpotatissallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 glammfärs
  • 1 mskvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja

Sallad

  • 600 gfärskpotatis
  • 300 gblomkål
  • 1rödlök
  • 3 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.

  2. Skala och skiva löken. Blanda potatis, blomkål och lök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 min.

  3. Blanda färsen med vatten, citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olja ca 8 min.

  4. Servera färsspetten med potatissalladen.

Vad tyckte du om receptet?