Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsspett med ugnsbakad aubergine

Helgmåltid med smaker av Medelhavet. Hummus på rostad paprika samt vitlöksyoghurt ger det lilla extra.

Lammfärsspett med ugnsbakad aubergineLammfärsspett med ugnsbakad aubergineLammfärsspett med ugnsbakad aubergine
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 glammfärs- (eller nötfärs)
  • 1aubergine
  • 1rödlök
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Hummus på rostad paprika

  • 200 grostad paprika- finns på burk
  • 400 gkikärter
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen

Vitlöksyoghurt

  • 2 dlyoghurt naturell- 8 % fetthalt
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- malen

Till garnering

  • oregano- färsk eller salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 215 grader.

  2. Dela auberginen i åtta klyftor på längden. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skala och skär rödlöken i klyftor.

  4. Forma åtta avlånga biffar av köttfärsen och trä spett igenom. Lägg spetten på samma plåt som auberginen.

  5. Ringla över oljan. Salta och peppra.

  6. Sätt in plåten mitt i ugnen och tillaga i cirka 20 minuter. Vänd på spetten och auberginen efter halva tiden.

  7. Hummus på rostad paprika: Häll av paprikan ordentligt. Mixa paprika, kikärtor och vitlök, droppa i oljan.

  8. Smaka av med salt och peppar.

  9. Vitlöksyoghurt: Blanda alla ingredienser till yoghurten.

  10. Servering: Garnera rätten med färsk oregano eller salvia.

  11. Servera vitlöksyoghurten och paprikahummusen i var sin skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök