Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helgmåltid med smaker av Medelhavet. Hummus på rostad paprika samt vitlöksyoghurt ger det lilla extra.
Sätt ugnen på 215 grader.
Dela auberginen i åtta klyftor på längden. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och skär rödlöken i klyftor.
Forma åtta avlånga biffar av köttfärsen och trä spett igenom. Lägg spetten på samma plåt som auberginen.
Ringla över oljan. Salta och peppra.
Sätt in plåten mitt i ugnen och tillaga i cirka 20 minuter. Vänd på spetten och auberginen efter halva tiden.
Hummus på rostad paprika: Häll av paprikan ordentligt. Mixa paprika, kikärtor och vitlök, droppa i oljan.
Smaka av med salt och peppar.
Vitlöksyoghurt: Blanda alla ingredienser till yoghurten.
Servering: Garnera rätten med färsk oregano eller salvia.
Servera vitlöksyoghurten och paprikahummusen i var sin skål bredvid.
Recept från Mitt kök