Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsspett med färsk vitkål, lök och chili

Lammfärsspett med färsk vitkål, lök och chiliLammfärsspett med färsk vitkål, lök och chiliLammfärsspett med färsk vitkål, lök och chili
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 600 glammfärs
  • 1 dlvatten
  • 1ägg
  • 4 mskströbröd
  • 2 tskspiskummin- malen
  • 1 tskkoriander- malen
  • 1 tskrosmarin- torkad
  • 1vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • grillspett
  • 500 gvitkål- färsk
  • 4färska lökar- i klyftor
  • 1chili- röd i tunna skivor
  • 4 msksmör
  • 2 msktimjan- plockad

Gör så här

  1. Blanda samman lammfärs med vatten, ägg, ströbröd, spis- kummin, koriander, vitlök och rosmarin, krydda med salt. Forma cylindrar och trä upp på spett, stek spetten i stek-panna eller grilla på grillen i cirka 5-7 minuter.

  2. Skär vitkålen i grova bitar och lägg i vid kastrull tillsammans med lök, smör och chili fyll på med en bottenkyla med vatten och lägg på locket.

  3. Koka kålen mjuk under lock, rör om då och då och fyll eventuellt på med mer vatten.

  4. Krydda kålen med salt och timjan och servera till färsspetten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök