Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita

Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita är en god rätt från grillen. Naanbröd finns färdiga att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraitaLammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraitaLammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita
Foto: Helèn Pe

Ingredienser

  • 500 glammfärs
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlrussin
  • 0,5 dlmango chutney
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1butternutpumpa
  • 1 mskrapsolja

Ingefärsraita

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1 dlmynta- hackad
  • 2 mskingefära- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • naanbröd

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda färsen med chili, russin och mango chutney. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar och forma dem kring blötlagda trägrillspett.

  2. Kärna ur och skär butternutpumpan i klyftor. Blanda dem med olja och 1/2 tsk salt.

  3. Raita: Blanda yoghurten med mynta och ingefära. Krydda med salt och peppar.

  4. Grilla spetten runt om indirekt ca 8 min. Grilla butternutpumpan direkt ca 3 min på varje sida. Värm naanbröden direkt ca 1 minut på varje sida.

  5. Servera lammfärsspetten med butternutpumpa, raita och naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?