Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärspizza

Prova detta utsökta pizzarecept med fantastiska ingredienser som lammfärs, oliver och annat gott!

Lammfärspizza
Lammfärspizza
Lammfärspizza
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- ljummet, 37 grader
  • 1 tsksalt
  • 7 dlvetemjöl- cirka

Fyllning

  • 2 burkartomater- hela à 400 g
  • 500 glammfärs
  • 4äggulor
  • 4 mskströbröd
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 2 mskrosmarin- hackad färsk
  • 1,5 tsksalt
  • 2mozzarella
  • svarta oliver
  • 4 mskolivolja
  • 4 krmchiliflakes

Till garnering

  • rosmarinkvistar- färska

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur i cirka 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar och kavla ut till pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Låt tomaterna rinna av genom en sil och krossa dem med handen. Blanda färs, äggulor, ströbröd, örtkryddor och salt. Skiva mozzarellan tunt.

  4. Fördela tomater, färsblandning, mozzarella och oliver på pizzorna. Droppa över olivolja och strö på chiliflakes.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök