Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Medelhavssmaker tycker de allra flesta om. Därför är det alltid så roligt att bjuda på något som har smak från de sydligare breddgraderna.
Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen i en plastpåse i cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Hacka lök och vitlök. Skär squashen i små tärningar.
Mjukstek löken i olivolja. Höj värmen och tillsätt färs, vitlök och squash. Bryn tills färsen är smulig. Blanda i herbes de provence, chiliflakes och tomat. Koka ihop några minuter utan lock. Låt svalna.
Häll såsen i det förgräddade pajskalet. Smula över osten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt och häll det över. Lägg på tomatskivor och oliver.
Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 40 minuter tills den har fått en fin färg.
Recept från Mitt kök