Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärspaj med ajvar

Recept på lammfärspaj med ajvar. Ajvar relish är en mixad grönsaksröra med mild eller stark chili. Den finns numera i de flesta livsmedelsbutiker.

Lammfärspaj med ajvar
Lammfärspaj med ajvar
Lammfärspaj med ajvar
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 300 glammfärs
  • 1 msksmör
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 4ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 dlajvar relish
  • 0,5 dlpersilja- hackad

Tillbehör

  • tomater

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till en pajdeg i matberedare.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  3. Fräs färsen i smör. Skala och pressa i vitlöken. Strö på 1 tsk salt.

  4. Vispa ihop ägg, crème fraiche, ajvar och 1/2 tsk salt. Blanda vispet med färs och persilja. Lägg färsröran i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Servera tillsammans med skivade tomater.

Vad tyckte du om receptet?