Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 34g
Kolhydrater: 40g
Den sötsyrliga smaken på morotspurén passar perfekt till lammfärsen.
Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med crème fraiche och 1 1/2 salt. Forma färsen till en smal, lång limpa och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills den är genomstekt.
Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med apelsinsaft och salt. Blanda i timjanen.
Ansa och halvera champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
Servera lammfärslimpan i skivor, med morotspuré, champinjoner och potatis. Garnera med timjan.