Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärslimpa med apelsin- och morotspuré

Den sötsyrliga smaken på morotspurén passar perfekt till lammfärsen.

Lammfärslimpa med apelsin-  och morotspuréLammfärslimpa med apelsin-  och morotspuréLammfärslimpa med apelsin-  och morotspuré
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 glammfärs
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 200 gskogschampinjoner
  • 2 msksmör

Puré

  • 500 gmorötter
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskapelsin- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msktimjan- hackad

Tillbehör

  • 600 gpotatis- kokt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med crème fraiche och 1 1/2 salt. Forma färsen till en smal, lång limpa och lägg den på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills den är genomstekt.

  2. Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt morötterna rinna av och mixa dem med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med apelsinsaft och salt. Blanda i timjanen.

  3. Ansa och halvera champinjonerna. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Servera lammfärslimpan i skivor, med morotspuré, champinjoner och potatis. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?