Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lammfärskebab


Turkiska paprikakryddade lammfärs-kebab med myntayoghurt och varm kikärts- och bulgursallad är smaker som för oss till Orienten.

Lammfärskebab

Lammfärskebab

Lammfärskebab

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 glammfärs
  • 1gul lök- riven
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1ägg
  • 2 msktomatpuré
  • 2 tskpaprikapulver
  • 0,5 dlmineralvatten
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • olivolja- till pensling

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna. Låt smakerna mogna en stund i kylen.

  2. Sätt ugnen på 250 grader och grillelement. Forma färsen till rullar och trä upp dem på spett.

  3. Lägg spetten på en oljad plåt och pensla med lite olivolja.

  4. Grilla spetten högt upp i ugnen cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök