Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cacik är en turkisk variant av tzatsiki, en kall yoghurtsås med gurka och vitlök, som här även fått smak av mynta. Sumak är en syrlig krydda som är vanlig i Mellanöstern. Får du inte tag på den kan du ta lite finrivet citronskal eller citronsaft i stället.
Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, riven lök, ägg, salt, peppar, kebabkrydda och sumak. Arbeta samman till en smidig färs
Forma färsen till avlånga rullar.
Stek i olja i en stekpanna eller trä upp på grillspett och grilla dem runtom över glöd eller under grillelement i ugnen, 8-10 minuter.
Blanda yoghurt med skalad, riven och avrunnen gurka, salt, riven vitlök, mynta, citronsaft och olivolja. Rör ihop och servera till spetten med sallad, tomater, rödlök och pitabröd.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök