Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med inspiration från Grekland kommer här en smaskig gratäng med lamm och oliver.
Skala och hacka löken. Skär baconen i strimlor. Stek baconen i stekpannan utan matfett. Sug upp det mesta av fettet i stekpannan med hjälp av hushållspapper.
Tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt lammfärsen och fräs den smulig.
Späd med tomatkross och kalvfond. Låt köttfärsröran koka i cirka 5 minuter. Rör ner oliverna och smaka av med salt och peppar.
Skala och skär potatis, kålrot och palsternacka i bitar. Koka i lätt- saltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstamp eller pressa genom purépress. Tillsätt smör, mjölk och äggulor. Smaka av med salt och peppar.
Lägg moset i en spritspåse och spritsa moset över köttfärsröran. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med sallad.
Recept från Mitt kök