Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fyllda grönsaker av olika slag förekommer i många Medelhavsländer. Därför är det också vanligt att hitta portionsstora auberginer och zucchini på dessa platser. Här i Sverige kan vi hitta dessa under sommaren, resten av året är det bäst att laga den här rätten med paprikor och stora tomater.
Sätt ugnen på 200 grader. Förbered grönsakerna. Skär ett lock på paprikorna och kärna ur dem. Om du använder små zucchini eller auberginer ska dessa också gröpas ur. Skär locket av stora tomater och gröp ur innanmätet.
2 Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i färsen, höj värmen och stek den smulig. Tillsätt vin, tomatpuré och rosmarin. Koka utan lock tills vätskan kokat in, cirka 5 minuter. Blanda i citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Vispa upp ägget lätt. Blanda i kesella och parmesanost. Blanda ner äggsmeten i köttfärsen.
Fyll grönsakerna och ställ dem i en långpanna. Häll på en bottenskyla av rödvin och vatten.
Stek i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka. Paprika, squash och aubergine behöver cirka 30 minuter och tomaterna cirka 20 minuter. Strö över lite extra parmesanost och servera med sallad.
Recept från Mitt kök